Informatie - Show- en Marchingband St. Joris, de leukste muziekvereniging van Parkstad Limburg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

IN OPRICHTING

De St. Jorisband is in oprichting.
De organisatie, de activiteiten, bezetting, de repetitie en de lessen worden op dit moment vorm gegeven.Er is een goede dirigent/instructeur en docent gevonden. Nu is het zaak mensen te vinden voor de overige onderdelen van de band en er wordt een begin gemaakt met de werving van muziekanten.
Hieronder vind je onze ambities.


De scoutingband

De drumband bestaat uit een groep varierend van welpen tot staf van diverse scoutinggroepen, maar ook uit oud-leden of andere muziekanten.
De leden kunnen
op een muzikale manier met Scouting bezig zijn en is ook toegankelijk voor iedereen die in deze unieke combinatie muziek wil maken. Het is dus niet noodzakelijk om lid van een scoutinggroep te zijn maar ook leden van andere groepen kunnen naast de eigen scoutingactiviteiten lid worden van de band. Misschien wilt jou Scoutinggroep je wel ondersteunen en een deel van de contributie vergoeden.
Ons repetitie-lokaal ligt aan het Jamboreepad 2, te Heerlen.

Activiteiten

De band heeft ook een geschiedenis en heeft van 1950 tot 1969 in de mijnstreek op diverse evenementen acte de presence gegeven. Ook elders in Nederland en in het buitenland werd opgetreden.
De St. Jorisband is voornemens op
parades, tijdens carnaval, op koningsdag, St. Maarten en natuurlijk optredens bij scoutingactiviteiten op bijv. een Open Dag aanwezig te zijn en de boel op te luisteren.
Ook zullen zij  weer mee gaan doen
aan het ScoutingBand concours dat ieder jaar door een andere Scoutingband wordt georganiseerd.
Verder zal ieder jaar een weekeinde georganiseerd worden, dat geheel in het teken van de muziek staat.

Bezetting

De band bestaat uit slagwerk, hier vallen alle instrumenten onder waarmee d.m.v. het bespelen met handen, stokken, mallets enz. muziek gemaakt kan worden.
De instrumenten die zullen worden gebruikt zijn: snaredrum/fielddrum, tenor, bass, bekkens, en diverse percussie en effectinstrumenten.
Iedereen die een blaasinstrument speelt is natuurlijk ook van harte welkom.


Repetitie/les

Om te kunnen optreden moet er natuurlijk worden geoefend. Dit gebeurt op de repetitieavond om
19.00 uur. Deze repetitie is niet voor beginners maar voor de gevorderde tamboers. Beginners die totaal geen ervaring met muziek hebben, krijgen 1 à 2 jaar individueel en/of in groepsverband les. Deze les wordt voorafgaand aan de repetitieavond gegeven en duurt 20 minuten per leerling of 30 minuten per 2 leerlingen. De exacte tijd zal van tevoren per leerling worden afgesproken. Het aantal lessen is afhankelijk van hoe snel de leerling de basis onder de knie heeft en hoeveel tijd er wordt geoefend. Een muziekinstrument bespelen leer je natuurlijk niet alleen door een keer per week naar de les te komen. Thuis oefenen, zowel praktisch als theoretisch, van de lesstof hoort hier ook bij, want oefening baart kunst.

Individueel les

De lessen zijn praktijk
gericht, waar vanaf het begin al oefeningen gedaan worden. Het lesmateriaal bestaat uit een theorie– en praktijk gedeelte. Door middel van diverse ritmische oefeningen die eenvoudig beginnen, zal het gevoel voor ritme en het herkennen van de noten worden geoefend. Het geheel wordt ondersteund met korte stukjes theorie tussendoor waarbij stap voor stap de benodigde algemene muziekleer aan bod komt. De te behandelen stof zal geleidelijk worden doorgenomen in een tempo aangepast aan de leerling.

Meer weten?

Heb je interesse en wil je meer weten, kom dan gewoon eens kijken bij de les of repetitie in het scoutinggebouw. Hier kun je dan met eventuele vragen terecht en kun je kijken hoe een en ander in z'n werk gaat. Je kunt ook eerst contact met ons opnemen, zie onze Contact Pagina.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu